Laden..
Inspiratie

Duurzaam & natuurlijk interieur – Trends & tips

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook in je interieur. Ontdek samen met ons duurzame producten bij Meubelplein Ekkersrijt. We richten ons op het hergebruik van materialen en het inzetten van natuurlijke materialen om je leefruimtes milieuvriendelijker en stijlvoller te maken. In deze blog leggen we uit wat een duurzaam interieur inhoudt, ontdek je duurzame meubels, natuurlijke kleuren en krijg je inspiratie voor het creëren van een duurzaam en natuurlijk interieur.

Wat is een duurzaam interieur?

Een duurzaam interieur draait om slimme keuzes maken die goed zijn voor onze planeet. Het gaat verder dan alleen een trendy uitstraling; het gaat over het maken van milieubewuste beslissingen in de manier waarop we ons huis inrichten. Dit betekent dat we materialen hergebruiken of kiezen voor gerecyclede opties, energiezuinige apparaten integreren en bewust omgaan met waterverbruik. Duurzaamheid in interieurontwerp betekent ook dat we de levensduur van meubels verlengen, bewust omgaan met ruimte en nadenken over de impact van elke keuze op de natuur. Kortom, een duurzaam interieur is niet alleen goed voor ons huis, maar ook voor de wereld om ons heen.

Duurzame materialen op een rijtje 

Ontdek diverse materialen die jouw woning op een milieuvriendelijke manier kunnen transformeren. Hennepvezeltextiel, bijvoorbeeld, is een duurzaam alternatief dat niet alleen eco-vriendelijk is, maar ook een verfijnde uitstraling aan je ruimte geeft. Kies voor meubels vervaardigd uit gerecyclede PET-flessen voor een gegarandeerd groen interieur. Bamboe, een sterk en snel hernieuwbaar materiaal, biedt niet alleen duurzaamheid, maar voegt tevens natuurlijke charme toe aan je inrichting. En wat dacht je van Cork? Dit materiaal, afkomstig van kurkeiken, brengt lichtheid en natuurlijke schoonheid in jouw leefruimte. Ontdek hoe deze materialen samen een harmonieus geheel vormen en jouw huis omtoveren tot een stijlvolle en duurzame oase.

Duurzaam wonen bij Montèl 

Bij Montèl wordt hard gewerkt aan verduurzaming. Ze hebben een duurzame collectie genaamd Furura, waarbij de focus ligt op milieuvriendelijkheid. Het frame van deze banken is bijvoorbeeld gemaakt van hout met het FSC-label. De stof bestaat voor de helft uit gerecyclede petflessen en gerecyclede garens. Daarnaast is tijdens de productie 88% minder water gebruikt. Deze prachtige banken zijn niet alleen trendy, maar dragen ook bij aan een duurzaam interieur. De banken zijn verkrijgbaar in meer dan twintig verschillende kleuren.  Zeker de moeite waard om een kijkje te nemen!

Duurzaam wonen bij de Bommel 

Bij Bommel Meubelen maken ze veelvuldig gebruik van natuurlijke materialen, zoals keramiek. Dit multifunctionele en duurzame materiaal is geschikt voor zowel binnen als buiten.. Je kunt een keramiek soort kiezen die past bij jouw voorkeur voor de tafel. Daarnaast bieden ze een serie kasten en bijzettafels van Steelwood aan, gebouwd op een ecologisch verantwoorde wijze. De bijzettafels van Steelwood worden gemaakt van rubberwood, afkomstig van rubberbomen op plantages in Zuidoost-Azië. Deze bomen produceren latex voor ongeveer 25 jaar, daarna stoppen ze met het geven van latex. Volgens de verkoper bij Bommel Meubelen heeft dit hout tegenwoordig veel potentieel.

Natuurlijke kleuren voor je interieur  

Natuurlijke kleuren, zoals warm bruin, rustig groen en kalmerend blauw, brengen rust en verbinding met de natuur in je interieur. Kies voor een bruine bank, groene kussens of blauwe accessoires voor een vleugje natuurlijke schoonheid. Deze tijdloze kleuren passen bij elke stijl en maken je huis gezellig en uitnodigend. Ontdek de rustgevende kracht van natuurlijke kleuren voor een harmonieuze thuisomgeving.

Ben je geïnspireerd om je eigen duurzame en natuurlijke interieur te creëren? Als je meer advies nodig hebt of verder wil oriënteren, staan onze experts op Meubelplein Ekkersrijt voor je klaar. Daarnaast hebben nog veel meer winkels op Meubelplein Ekkersrijt mooie duurzame meubels voor jouw interieur. Bekijk ook ons Pinterestbord voor meer inspirerende ideeën over duurzaam en natuurlijk wonen.

Schrijf je in voor het inspiratie event!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
button icon
Gratis