Laden..
Inspiratie

Trendspot: Ton sur ton interieur trends & tips

In de wereld van interieurdesign is er een techniek die de afgelopen jaren steeds meer aandacht heeft gekregen: ton sur ton. Deze Franse term, die letterlijk “toon op toon” betekent, verwijst naar een benadering waarbij verschillende tinten van dezelfde kleur worden gebruikt om een harmonieus en verfijnd interieur te creëren. Het is een subtiele, maar krachtige methode die een diepe impact kan hebben op de algehele esthetiek van een ruimte. In deze blog ontdek je wat ton sur ton precies inhoudt, hoe je het kan toepassen in verschillende ruimtes én lees je meer over de nuances en tinten.

Wat is ton sur ton? 


Ton sur ton is meer dan alleen het gebruik van één kleur in een ruimte. Het draait om het zorgvuldig selecteren van verschillende nuances, tinten en schakeringen binnen dezelfde kleurfamilie. Door deze variaties te combineren, ontstaat er een gelaagdheid en diepte die de ruimte visueel interessant maken. Het doel is niet alleen om een eenvoudige monochrome look te bereiken, maar eerder om een gevoel van luxe en verfijning te creëren.

Waarom ton sur ton? 


Ton sur ton wordt toegepast in interieurontwerp vanwege de vele voordelen die het biedt. Ten eerste zorgt het gebruik van verschillende tinten van dezelfde kleur voor een gevoel van harmonie en samenhang in de ruimte. Dit creëert een rustige en uitnodigende sfeer. Bovendien biedt het de mogelijkheid om diepte en textuur toe te voegen aan het interieur, zonder afbreuk te doen aan de visuele balans. Door ton sur ton te gebruiken, kunnen ontwerpers ook de focus leggen op andere aspecten van de ruimte, zoals vormen, texturen en materialen, wat resulteert in een verfijnde en gelaagde esthetiek. Kortom, ton sur ton is een effectieve manier om een ruimte te verrijken en een gevoel van elegantie en stijl te creëren.

Ton sur ton in verschillende ruimtes 

 

Ton sur ton kan toegepast worden in diverse ruimtes, van de woonkamer tot de slaapkamer en zelfs de badkamer. Elk vertrek biedt mogelijkheden voor het creëren van een sfeer die past bij de functie ervan, van rustgevend en uitnodigend tot kalmerend en verfrissend. Bekijk deze badkamer bij Sanitairwinkel.

Ton sur ton kleuren 

 Elke kleur heeft verschillende nuances en tinten. Bij ton-sur-ton design is het van cruciaal belang om te spelen met deze subtiliteiten. Door lichte en donkere tinten van dezelfde kleur te gebruiken, ontstaat er diepte en contrast zonder afbreuk te doen aan de harmonie. Accenten en contrasten zijn ook belangrijk in ton-sur-ton design. Subtiele accentkleuren kunnen worden toegevoegd om interesse te wekken en de ruimte op te fleuren, terwijl contrasten in licht en schaduw diepte toevoegen aan het interieur. Verlichting speelt een cruciale rol bij het ton-sur-ton ontwerp. Het kan de kleuren in de ruimte veranderen en hun impact verbeteren. Natuurlijk licht accentueert bijvoorbeeld de nuances van kleuren, terwijl kunstmatige verlichting gebruikt kan worden om bepaalde gebieden te benadrukken of een warme sfeer te creëren.

Ton sur ton op Meubelplein Ekkersrijt

Bij Trendhopper viel ons oog meteen op een chique zithoek, compleet met een trendy poef genaamd Lush. De mix van kleuren en texturen creëerde een gevoel van luxe en comfort dat direct opviel. Er is op een rustige manier gebruikgemaakt van Ton Sur Ton. Daarna zagen we een moderne zithoek bij Bouman & Potter, geheel in grijstinten. 

Onze laatste stop was bij Montel, waar onze aandacht werd getrokken door een zithoek in lichtoranje. Deze kleurrijke toevoeging bracht een speels element in de ruimte en liet zien hoe ton-sur-ton design kan zorgen voor een levendige sfeer.

 Ben je geïnspireerd om ton sur ton toe te passen in jouw interieur? Kom langs bij Meubelplein Ekkersrijt! Wij staan klaar om je te helpen bij het creëren van een ton sur ton interieur in jouw huis. Met de juiste kleuren en ons advies wordt jouw huis een plek van stijl en comfort.

button icon
Gratis