Laden..
Inspiratie

Trendspot: Tuinmeubeltrends van 2024

Eindelijk is de lente weer begonnen! Dat betekent dat het tijd is om de tuin op te knappen en trendy tuinmeubelen mogen daarbij niet ontbreken. Op Meubelplein Ekkersrijt hebben we de perfecte winkel om je tuin om te toveren tot een zomerse walhalla. In deze blog nemen wij je mee naar de nieuwste tuinmeubeltrends van 2024. Zo kan je op tijd starten met het opknappen van jouw tuin en zo lang mogelijk genieten van een fijne tuin.

De tuinmeubeltrends van 2024

  1. Organische vormen
  2. Bamboe
  3. Aluminium en touw

Organische vormen

Een nieuwe trend in tuinmeubelen voor 2024 is het gebruik van meer organische vormen. Tafelbladen veranderen waarbij niet alleen de hoeken zachter worden, maar ook de lange en korte kanten van de tafel wat ronder zijn. Dit zorgt ervoor dat mensen meer naar elkaar toe zitten, in plaats van alleen maar recht tegenover elkaar. Ronde vormen zijn niet alleen beperkt tot tafels; ze spelen ook een grote rol in loungemeubilair. Van loungebanken met gebogen rugleuningen tot het gebruik van ronde buizen.

Bamboe 

Bamboe is een goede duurzame trend als materiaal voor tuinmeubelen vanwege zijn snelgroeiende en hernieuwbare eigenschappen. Het biedt niet alleen duurzaamheid, maar past ook perfect bij buitenomgevingen vanwege zijn natuurlijke esthetiek.

Aluminium en touw 

In de afgelopen jaren waren tuinmeubelen van teak en aluminium erg in trek. Maar een steeds populairdere materiaalkeuze in onze collecties is aluminium in combinatie met touw. Met deze combinatie kun je experimenteren met diverse kleuren, diktes en patronen. Het gebruik van touw zorgt ervoor dat de meubels een vriendelijkere uitstraling hebben dan wanneer alleen het strakke, koele aluminium wordt gebruikt.

Onderhoud van tuinmeubels 

In 2024 is het onderhoud van tuinmeubelen cruciaal om hun levensduur te verlengen. Kies daarom voor sterke materialen zoals aluminium, roestvrij staal en synthetisch rattan, die weinig onderhoud nodig hebben en bestand zijn tegen verschillende weersomstandigheden. Deze materialen kunnen goed buiten blijven staan omdat ze niet snel roesten of beschadigd raken. Toch is het slim om je meubels bij slecht weer af te dekken of binnen te zetten, zodat ze nog langer mooi blijven.

Shop de tuinmeubeltrends bij Meubelplein Ekkersrijt 

Ben je geïnspireerd door de laatste tuinmeubeltrends? Kom dan zeker langs bij Meubelplein Ekkersrijt en ontdek het uitgebreide aanbod aan prachtige tuinmeubelen bij Exterioo om jouw tuin om te toveren tot een plek van comfort en ontspanning. Onze experts staan klaar om je te begeleiden bij het vinden van de perfecte meubels en accessoires die passen bij jouw persoonlijke smaak en behoeften. Laat je inspireren en geniet van een zomer vol ontspanning en plezier in je eigen tuin!

button icon
Gratis