Laden..
Zacht, natuurlijk én kleurrijk: in 2023 kan het allemaal
Inspiratie

Drie keer woontrends voor 2023

Het is weer zo ver: de laatste maanden van het jaar zijn ingegaan. Tijd om vooruit te kijken naar wat 2023 ons allemaal te bieden heeft, zo ook op het gebied van interieur. In 2023 zullen we weer diverse woontrends voorbij zien komen. Oude bekenden en nieuwe trends wisselen elkaar af of worden zelfs gecombineerd. De woontrends van 2023 bouwen voort op de afgelopen jaren maar dan met de frisse wind van de natuur of een interessante, kleurrijke twist.

Woontrend #1: zacht en organisch

Een woontrend van 2023 die we al vaker voorbij hebben zien komen wordt komend jaar nog wat verder geaccentueerd: organische interieurs zullen we veel terug gaan zien in 2023. Geen scherpe hoeken en rechte lijnen maar ronde, zachte vormen. Waar we dit voorheen vooral terug zagen komen in grotere interieuritems zoals banken en fauteuils zullen we in 2023 de organische stijl ook tegenkomen in interessant gevormde woonaccessoires. Houd je van een vriendelijke en rustige uitstraling, denk dan eens aan de organische woontrend in 2023.

Woontrend #2: duurzaam en natuurlijk

Ook woontrend nummer twee is niet nieuw: duurzaamheid speelt een grote rol in het leven van de alledaagse dag wat naar de toekomst toe alleen maar zal toenemen. Denk bij deze woontrend aan natuurlijke, gerecyclede materialen en een nadruk op items van pure, hoge kwaliteit, gemaakt om zeer lang mee te gaan. Een eettafel van écht hout in plaats van kunststof, een hoekbank gestoffeerd met een gerecycled materiaal of lokaal geproduceerde tegels voor in de badkamer. Welke stijl jouw interieur ook heeft, om deze woontrend kun je in 2023 niet heen.

Woontrend #3: kleurrijk art deco

Een mooie tegenhanger van de eerste twee woontrends is de drang naar vrolijkheid en kleur in het interieur. Na een periode van soberheid wordt er in 2023 plaats gemaakt voor gezellige kleuren en fleurige prints. Laat je inspireren door de trendkleur van 2023 en combineer deze met het felgroen, oranje en paars van de jaren ’70. Of doe eens gek en combineer de zachte tinten en vormen van voorgaande trends met een wandkleed en eye catching accessoires. Hoe je van al deze kleurpracht alsnog een rustig geheel maakt? Kies voor de grote items in je huis hoogwaardige materialen en laat die de kleur bepalen. Zo is er een duidelijk kleurenpalet en kun je in diezelfde lijn losgaan met accessoires.

Op zoek naar meer inspiratie omtrent de nieuwste trends op het gebied van wonen en interieur? Bekijk het Pinterest-bord bijpassend bij deze blog of kom langs op Meubelplein Ekkersrijt. In de Oktober Woonmaand vinden hier ieder weekend leuke activiteiten en winacties plaats! Kom langs en laat je inspireren. 

Op de hoogte blijven van de laatste inspiratieblogs? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
button icon
Gratis