Laden..
Mooi voor jou, lief voor het milieu
Inspiratie

Duurzaamheid in huis: duurzame meubels met een eerlijk verhaal

De wereld is aan het veranderen, daar kunnen we niet meer omheen. Het belang van een duurzaam leven wordt daarbij steeds groter. Een duurzame woonomgeving draagt daar een grote bijdrage aan maar naast de manier waarop je woont, kunnen ook de items in je huis een steentje bijdragen aan een duurzamer bestaan. Zeker ook bij de aankoop van nieuwe items. Door te gaan voor meubels van duurzame materialen voor bijvoorbeeld je bank of andere woonitems zet je stappen in de juiste richting. Maar waar vind je die duurzame keuken, duurzame badkamer of duurzame bank? Veel van de woonwinkels op Meubelplein Ekkersrijt zijn actief met duurzaamheid bezig, bijvoorbeeld door te produceren met de volgende generatie in gedachten.

Duurzame materialen, je meubels in een duurzaam jasje

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Ook als het gaat om een duurzaam interieur. Om het begrip duurzaam wonen invulling te geven, hoef je heus niet meteen een compleet duurzaam huis te bouwen. Kies voor duurzame verf, hergebruik eens een vintage meubel en wat nu ook een optie is: kies duurzame materialen voor de nieuwe meubels in je interieur. Op Meubelplein Ekkersrijt helpen we je een handje. Bijvoorbeeld met de duurzame stoffen collectie van Trendhopper met minder impact op het milieu en meer respect voor de makers. Misschien heb je ze al gezien op Meubelplein Ekkersrijt, de duurzame stoffen genaamd Earth en Clean. Earth en Clean is gemaakt van gerecyclede PET-flessen en beschikbaar in meer dan 18 kleuren. De stof is net zo zacht en stevig als andere stoffen maar dan beter voor deze wereld. 

Een duurzame keuken, ontworpen om lang mee te gaan

Op Meubelplein Ekkersrijt vind je de duurzame keuken- en badkamerwinkel Kvik. Ondanks de hoge kwaliteit Deens design voor verrassend lage prijzen is sinds 2021 hun productie in het Deense hoofdkantoor CO2-positief. Door gebruik te maken van hoogwaardige materialen uit verantwoorde middelen biedt Kvik een duurzame keuze waar je nog jarenlang van kunt genieten. Zoals de prachtige groene keuken genaamd OMBRA die je hebt gezien op Meubelplein Ekkersrijt! Ook zetten zij, in plaats van in de fabriek, hun keukens in de winkel pas in elkaar. Dit resulteert in een slimme, logistieke oplossing: de keukens worden vervoerd in platte pakketten waardoor er maar liefst 6 keer meer keukens in een vrachtwagen passen.

Een duurzame bank, mooi voor jou en lief voor het milieu

Ben je op zoek naar een duurzame bank? Bij banken-winkel Montèl vind je een grote diversiteit aan duurzame banken. Van materialen tot arbeidsomstandigheden: bij elke stap maken zij bewuste en zo verantwoord mogelijke keuzes voor mens en milieu. De sustainable-collectie wordt met zorg in eigen huis ontworpen. Zo zijn de frames van verantwoord hout, de vulling heeft een een OEKO-TEX-label en de bekleding is gemaakt van duurzame materialen. Misschien heb je de Montèl Futura al wel gezien op Meubelplein Ekkersrijt? Kom langs om deze prachtige, planeet-vriendelijke banken uit te proberen en laat je adviseren over de beste samenstelling van jouw duurzame bank. 

Nog meer duurzame inspiratie? Bekijk het bord op onze Pinterest-pagina of kom langs in een van de vele woonwinkels op Meubelplein Ekkersrijt.

Op de hoogte blijven van de laatste inspiratieblogs? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief!
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
button icon
Gratis