Laden..
Dé perfecte kersttafel 5 makkelijke stappen!
Inspiratie

Een prachtig gedekte kersttafel in 5 stappen

Pleinstyliste Marlou heeft bij Pronto Wonen op Meubelplein Ekkersrijt een prachtige tafel gedekt voor 6 personen, volledig in kerstsfeer. In deze blog laat Marlou precies zien hoe ze de tafel zo mooi heeft gedecoreerd met accessoires van Pronto Wonen en serviesset van Trendhopper zodat jij het thuis ook kan!

Stap 1. Beginnen bij de basis

Combineer je normale placemats met feestelijke glitter placemats voor een leuke sfeer. Stapel de borden van groot naar klein en draai eens een kommetje om voor het 3D-effect. Je kunt deze borden gebruiken om de verschillende gangen van het kerstdiner op te serveren of als vervanging op een tafelkleed.

Stap 2. servies met een gouden randje

Maak het servies af met sfeervolle champagne- en waterglazen. Draai de waterglazen om voor een speels effect.

Stap 3. het decoreren kan beginnen

Het decoreren van een kersttafel kan op oneindig veel manieren. Marlou kiest voor de trendkleur bruin/cognac en combineert dit met donkere zwarte en blauwe tinten. De led-verlichting maakt de tafel direct af!

Stap 4. Bloemen!

Bloemen doen het altijd goed op tafel. Met de behaaglijke warmte van een sfeervol haardvuur houden echte bloemen het helaas niet lang uit tijdens de kerstdagen. Pronto Wonen heeft tal van prachtige kunstbloemen waarmee je een erg mooi boeket kunt maken. Marlou schikt een selectie van kunstbloemen en grassoorten in warme kleuren in een grote vaas als prachtige eyecatcher. Daarnaast decoreert zij de tafel ook sfeervol met nep bloemen naast 2 borden.

Stap 5. de puntjes op de i

Door een collectie van kleine accessoires zoals kaarsen en vaasjes, samen op één dienblad te plaatsen oogt het speels maar niet rommelig. Ook doordat de accessoires in de buurt staan van de grote vaas creëert Marlou overzicht en rust op tafel.

Producten shoppen?

De donkere 36-delige serviesset van VT Wonen is verkrijgbaar bij Trendhopper. De rest van deze sfeervolle kersttafel kan je kopen bij Pronto Wonen.

Meer inspiratie?

Bekijk onze Pinterest voor nog veel meer foto’s van de kersttafel van Marlou van vorig jaar.

button icon
Gratis