Laden..
``Met verlichting creëer je sfeer``
Inspiratie

Licht in de duisternis

De wintertijd is weer in gegaan. Een groot voordeel aan die donkere dagen is dat je lampen weer een prominente rol gaan spelen binnen je interieur. Met verlichting creëer je sfeer. Laat de kou buiten en kom lekker warm en knus naar binnen, knip de lampjes aan en geniet van je avond.

Functioneel & sfeervol
De juiste verlichting zorgt er voor dat jij zowel die kleine lettertjes kunt lezen als een romantisch diner kunt hebben, allemaal in dezelfde ruimte. Dit kun je op verschillende manieren bereiken. Lampen zijn het perfecte middel om knusse hoekjes in je huis te creëren. Door een vloerlamp met dimmer naast een comfortabele stoel te plaatsen maak je er een heerlijk hoekje van om een goed boek te lezen. Met eye-catching hanglampen boven je eettafel zorg je voor sfeer en laat je jouw woonstijl spreken.

Eye-catching of puur natuur
De trends voor deze winter zijn zeer uiteenlopend. Mat goud zien we al langer rondhangen aan plafonds en zwierige vloerlampen en zal ook in dit nieuwe seizoen een bron van licht bieden. Als tegenhanger van deze rijke juweeltonen waarin ook de fluweel-trend zich helemaal in thuis voelt zijn de natuurlijke sferen vol rust een eenvoud. Denk hierbij aan verlichting van keramiek of bamboe, riet en rotan waarbij ambacht een hoofdrol speelt. Warme, neutrale tonen en minimalistische styling geven een heerlijk gevoel van terug naar de basis.

Abstract en koel
Naast dat glazen lampen passen bij elk interieur, zorgt de prachtige glans en weerkaatsing van het materiaal voor een glinsterend effect. Denk naast helder glas ook eens aan amberkleurig glas of met een smoke-effect. Super trendy: combineer een aantal glazen hanglampen in verschillende vormen boven de eettafel als stijlvol statement piece. Een andere see-through trend zijn geometrische lampen geïnspireerd door abstracte expressionistische kunst. Draadlampen van metaal met grafische lijnen en gewaagde patronen voegen een speelse twist toe aan je interieur.

Op zoek naar een nieuwe lamp?
Op Meubelplein Ekkersrijt zijn tal van woonwinkels waar je jouw nieuwe lichtpuntje gaat vinden! Kijk eens bij Bouman & PotterDe BommelHenders & HazelLeen BakkerPronto WonenSijben of Trendhopper. Ook bij De Bedenkers en Woninginrichting aan Huis helpen ze je graag met de zoektocht naar de perfecte verlichting!

Meer wooninspiratie? Bekijk alle andere inspiratie-blogs, het nieuwsoverzicht voor het eerstvolgende evenement of onze Pinterest-pagina!

button icon
Gratis