Laden..
Inspiratie

Trendspot: Jaren ’70 interieur

Stap in de tijdmachine en ga mee naar een tijd van kleurrijke expressie en groovy vibes. Welkom terug in de jaren ’70, waar het interieur bruist van warme tinten, weelderige patronen en iconische retrostukken. Back to the Seventies! In de huidige wereld van interieurdesign zijn de invloeden uit dit nostalgische tijdperk niet te missen. Wij nemen je mee en vertellen je meer over de jaren ’70 interieurtrend!

Wat houdt een retro jaren ’70 interieur in?

Een retro jaren ’70 interieur omarmt de levendige en expressieve stijl van dat tijdperk met een focus op warme kleuren, ronde vormen, natuurlijke materialen en iconische retro accessoires zoals lava lampen en shag tapijten. Het draait om een mix van gedurfde kleuren en prints, met een knipoog naar de creatieve en speelse sfeer van de jaren ’70.

Deze tijd bood steeds meer mogelijkheden. Soms zag je gekke combinaties. Drukke patronen werden gecombineerd met opvallende spullen en felle kleuren. Veel gebruikte materialen waren onder andere keramiek, plastic, glas en metaal. Daarnaast zag je ook veel houten meubels zoals een houten tv-kastje of een houten eettafel. In een jaren ’70 stijl kon je echt losgaan. Verzamelaars, muziekliefhebbers en kunstliefhebbers kunnen helemaal hun gang gaan met dit soort interieur.

De Funky Jungalow trend

De Funky Jungalow trend daarentegen voegt een eclectische twist toe aan het retro concept door inspiratie te putten uit de weelderige jungle. Het kenmerkt zich door overvloedig gebruik van groene kamerplanten, levendige kleurenpaletten, exotische prints en patronen, eclectisch meubilair en handgemaakte accenten. Het resultaat is een avontuurlijke stijl. Samengevoegd bieden deze twee stijlen een unieke mix van nostalgie en creativiteit waarbij retro flair wordt gecombineerd met een vleugje jungle. Het resultaat is een interieur dat zowel levendig als inspirerend is.

Shop jaren ’70 interieur items bij Meubelplein Ekkersrijt! (H2)

Ook op Meubelplein Ekkersrijt zijn verschillende invloeden van een jaren ’70 interieur terug te vinden. Zoals de Feelings Dressoir Dorado bij Bouman & Potter. Deze houten dressoir is erg retro mede door de hoeken van de kast. Daarnaast vind je bij Trendhopper allerlei accessoires met retroprints en kleuren.  Wil je een jaren ’70 geïnspireerde badkamer? Bij Sanitairwinkel hebben ze deze mooie tegels waarmee je een retro effect krijgt.

Ben je geïnspireerd door deze jaren ’70 geïnspireerde meubels? Kom langs bij Meubelplein Ekkersrijt en laat je nog meer inspireren in een van onze 25 XL woonwinkels. Onze stylisten helpen je graag bij het vinden van de perfecte meubels en accessoires die bij jouw stijl en behoeften passen.

button icon
Gratis