Laden..
Laat een frisse wind door je huis waaien
Inspiratie

De woontrends voor 2022

De woontrends van 2022 zijn een weerspiegeling van onze gemoedstoestand: de behoefte aan een frisse start vol heldere interieur kleuren en natuurlijke materialen. Niet lang geleden las je al over de trendkleuren voor 2022: Bright Skies van Flexa en Olive Sprig van Histor. Deze voorspellingen gaven al een mooi inkijkje in niet alleen de interieurkleuren van 2022 maar ook in de interieurtrends die we dit jaar kunnen verwachten: de woontrends staan in het teken van flexibiliteit, levendigheid, optimisme en harmonie. Wij hebben een selectie van de nieuwste woon- en interieurtrends en -kleuren voor je op een rij gezet voor in de woonkamer, slaapkamer en keuken. Laat een frisse wind door je huis waaien!

Interieurtrends voor de woonkamer: rust, zachtheid een eenvoud

De interieurtrends die je in 2022 veel terug zal gaan zien zijn dan ook fris, eenvoudig en organisch. Denk hierbij aan een bank of fauteuil in de woonkamer van zachte materialen, rustige kleuren en met een elegante uitstraling. Een interieurtrend die in 2022 doorzet zijn de meubels van teddy stoffen. Bij Leen Bakker vind je een prachtige fauteuil die deze trendy stof combineert met een natuurlijk, houten frame. Ga je liever voor tijdloze elegantie? Montèl heeft prachtige banken in zachte, organische vormen. Het is de perfecte combinatie om heerlijk tot rust te komen temidden van zachtheid, eenvoud en comfort.

Interieurtrends voor de slaapkamer: meer dan alleen duurzame dromen

2022 wordt een jaar waarin we niet stil blijven staan maar juist vooruit kijken. Verduurzaming speelt hierin een grote rol, ook als het gaat om je huis. Duurzaamheid zie je terug in de woontrends van 2022, ook in de slaapkamer. Als jij verder wilt gaan dan alleen duurzaam dromen, neem dan eens een kijkje bij Auping. Door innovatieve ontwikkelingen geniet jij van een jarenlange, duurzame nachtrust in het jasje van de allernieuwste woontrends. 

Interieurtrends voor de keuken: een combinatie van donker en licht

Een keuken in een donkere kleur was een van de woontrends van de afgelopen jaren en ook in 2022 zal deze interieurtrend te zien zijn. Denk hierbij niet alleen aan een zwarte keuken, maar ook keukens in andere donkere kleuren zoals antraciet. Ook natuurlijke kleuren en materialen zijn een interieurtrend van 2022 die hun intrede maken in de keuken voor een warme, aangename sfeer. Bij verschillende keukenwinkels op Meubelplein Ekkersrijt helpen ze je graag met het samenstellen van een keuken die precies past bij jouw kookkunsten. 

De afgelopen tijd was er een van crisis en onzekerheid. Je huis vormt in deze tijden je veilige, rustige haven. Maak van je huis jouw comfortzone en kom langs op Meubelplein Ekkersrijt vol inspiratie en advies omtrent de woontrends van 2022! Ook op onze Pinterest pagina vind je een bord met nog veel meer woontrends.

Op de hoogte blijven van de laatste inspiratieblogs? Schrijf je dan hieronder in voor de nieuwsbrief!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
button icon
Gratis