Laden..
Inspiratie

Hallo December!

Een maand met donkere koude dagen, maar ondertussen ook de warmhartigste maand van het jaar, want in december is het Kerst! Hoogste tijd om het binnen weer warm, gezellig en sfeervol aan te kleden! Heb jij al enig idee hoe jij dit jaar jouw vrienden en familie gaat verrassen met de feestelijkste versieringen? Hier mijn tips.

Haal jouw schuur en zolder leeg

De kerstdozen mogen weer onder het stof vandaan gehaald worden, zodat er begonnen kan worden met inventariseren. Want, wat heb ik nou eigenlijk staan, wat wil ik nog gaan gebruiken en hoeveel heb ik van alles? Een goed moment om dit eens goed te bekijken en eventueel de kerstinboedel aan te vullen met de laatste kersttrends.

Wil je dit jaar op jouw budget letten? Wie weet valt er nog wat te ruilen met een vriend(in), een familielid of misschien wel met de buren.

Kies een thema

Een thema is altijd makkelijk om mee te werken, dat kan een kleurenpallet zijn. Het kleuren pallet dat ik graag gebruik deze Kerst bestaan uit de kleuren; parelmoerwit, pastel roze en bordeauxrood gecombineerd met gouden accenten. Zo creëer ik een basis van warme kleuren die makkelijk uitgebreid kan worden.

Andere kleuren thema’s kunnen zijn:

  • Roze, wit, grijs en zilver
  • Zwart, wit, goud en glitters
  • Wit, rood en groen, een echte kerstklassieker

Natuurlijk zijn er eindeloze combinaties.

Kerstshoppen

Voordat je gaat shoppen is het altijd makkelijk te weten wat je nodig hebt, zo voorkom je onnodige aankopen. Maak een checklist! Hoeveel personen komen er eten, hoeveel gerechten wil je serveren, welke kleur kerstballen wil je kopen, en hoeveel meter kerstverlichting heb je nodig? Zelf vind ik het prettig om een item mee te nemen naar de winkel, waarbij mijn nieuwe aankopen moeten passen. Hiermee voorkom je paniek en twijfel tijdens het kerstshoppen.

Wil je dit jaar bijvoorbeeld nieuwe kerstballen of een kleur toevoegen aan je basiskleuren, dan heb je een beter beeld over wat wel en niet past.

Tafel opdekken

Vergeet de quote ‘’ Less is more’’ en ga lekker over de top. Het is Kerst dus pak uit en maak er een onvergetelijke avond van! Bij het opdekken van de tafel, kun je het door jou gekozen thema weer toepassen. Start met een kleurrijke tafelloper of een kunstvacht voor op tafel. Dek per zitplaats een decoratief bord in en begin hierop te stapelen en start met een groot dinerbord, een kleiner bord, een soepkom en bovenop een servetring met een stoffen servet. Maak de servetring af met een klein dennentakje van de kerstboom en steek deze bij het servet. Dek vervolgens op de etiquette-regels hoofd en nagerechtbestek in, de waterglazen en wijnglazen. Als finishing touch kun je iedere tafelplek personaliseren met een handgeschreven naamkaartje. Deze kun je bijvoorbeeld met een mooi lint aan de servetring strikken.

Eenmaal gedekt, kan de tafel verder met kerstaccessoires versierd worden om het geheel af te maken.

Fijne Kerstdagen!
Liefs Pleinstyliste Marlou

Verder lezen?

button icon
Gratis